Veelgestelde vragen

Is er gegarandeerd een hulp die aan mijn wensen voldoet?

Bij ikzoekpersoonlijkeverzorging.nl hebben we een groot aantal hulpverleners die voor u klaar staan. Zodra wij uw aanvraag ontvangen hebben gaan wij direct op zoek. Als wij iemand gevonden hebben die aan uw wensen voldoet, dan laten wij dit direct aan u weten. Er bestaat echter een kans dat op het moment dat uw aanvraag binnenkomt, wij geen hulpverlener vinden om bij u aan de slag te gaan. Als dit het geval is hoort u dit uiterlijk 11 werkdagen na het indienen van de aanvraag.

Wat valt er allemaal onder het uurtarief?

Onder het tarief van € 12,50 per uur dat u aan uw hulpverlener betaalt, vallen alle huishoudelijke taken die de hulp uitvoert. U betaalt de verzorgende voor elk uur dat hij of zij in uw opdracht taken uitvoert. De betaling van deze uren gaat niet via ons, dit doet u dus zelf. Maak samen met de hulpverlener afspraken over de uitbetaling van de gewerkte uren. 

Is er controle op de verzorgende?

Ja, er kunnen helaas geen persoonlijke ontmoetingen plaatsvinden tussen ons en de hulpen gezien de grote van ons bestand, maar er worden wel enkele maatregelen genomen om de hulpen te controleren.

Eerste controlemoment
Een bevestiging van de samenwerking moet per post worden opgestuurd wanneer de verzorgende een aanvraag wil accepteren. Deze gegevens worden dan door ons gecontroleerd. Indien de gegevens in orde zijn kan de verzorgende een aanvraag accepteren.

Tweede controlemoment
Op het moment dat de zorgzoeker zich in heeft geschreven gaan wij aan de hand van de opgegeven wensen op zoek naar een hulp. Deze verzorgende wordt handmatig door ons geselecteerd. Wanneer er nog onduidelijkheden zijn over de aanvraag wordt om extra informatie gevraagd.

Het derde controlemoment
Op het moment dat u de informatie hebt van de verzorgende, kan er een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden gemaakt. Wij raden aan hier te allen tijde gebruik van te maken. Beide partijen kunnen zo kijken of zij een samenwerking zien zitten. Daarnaast raden wij de zorgzoeker aan de hulp te vragen of deze een kopie van het identiteitsbewijs mee kan nemen.

Op het moment van aanmelden ontvangt de zorgzoeker van ons een document met tips voor het kennismakingsgesprek.

Overige maatregelen
Hulpen waarover wij klachten ontvangen of die zich niet houden aan afspraken worden door ons op non-actief gezet of zelfs verwijderd uit ons bestand.

Wat als er geen 'klik' is met de verzorgende?

Als er geen 'klik' is met de verzorgende, of als de verzorgende niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u binnen vier weken een nieuwe kandidaat bij ons aanvragen. Dit valt binnen het bemiddelingsbedrag. Bevalt ook deze niet, dan kunt u nog een derde, vierde, enz. nieuwe aanvraag indienen.

Kan ik ook iemand een persoonlijke verzorger cadeau geven?

Ja dat is mogelijk. Als u een origineel en zeer gewaardeerd cadeau zoekt dan is een persoonlijke verzorger cadeau geven een goed idee. Lees alles over originele cadeaus op www.schoonmaaksterkado.nl

Wat is de leeftijd van de hulp?

Onze hulpen zijn minimaal 16 jaar oud. 

Is het ook mogelijk om ikzoekpersoonlijkeverzorging.nl in te schakelen wanneer er geen sprake is van zorgbehoefte?

Ja, ook als u bijvoorbeeld geen PGB ontvangt, kunt u bij ons persoonlijke verzorging aanvragen. Ikzoekpersoonlijkeverzorging richt zich dus zowel op mensen met als zonder specifieke zorgbehoeften.
In Nederland bent u door de AWBZ verzekerd voor zorg die u nodig heeft bij onder andere ouderdom, langdurige ziekte of een handicap. Hiervoor kunt u een afgesproken budget krijgen, ook wel Persoonsgebonden Budget genoemd, dat u kunt uitgeven aan de zorg en de hulpverlener die u zelf kiest. Ook wanneer u geen recht heeft op dit budget, kunnen wij u van dienst zijn.

Wat is de vergoeding?

Wanneer u zich bij ons aanmeldt, betaalt u in eerste instantie geen geld. U gaat pas betalen als u een zorgaanvraag hebt ingediend en wij een hulp voor u hebben gevonden die aan uw wensen voldoet. De kosten voor de bemiddeling kunt u naar ons overmaken. Als wij dus niemand vinden die aan uw (opgegeven) wensen voldoet, betaalt u dus ook niets.
Op het moment dat er een hulpverlener voor u gevonden is, betaalt u ons eenmalig een bemiddelingsbedrag. Verder is er een standaard tarief van € 12,50 per uur afgesproken, dat u zelf aan de hulpverlener betaalt.

Hoe zit het met vakantiegeld?

Bij het tarief van € 12,50 per uur zit het vakantiegeld inbegrepen. De hulpverlener draagt zelf belasting af. U betaalt uw hulpverlener dus in principe nooit meer dan dit bedrag, tenzij u dit met uw hulpverlener zelf anders afspreekt.

Hoe betaal ik mijn abonnement?

U betaalt de maandelijkse kosten via een automatische incasso. Wij zullen uiteraard nooit zonder uw toestemming geld van uw rekening afschrijven.

Ik heb nog geen schoonmaakstudent, moet ik al maandelijks betalen?

Nee. U betaalt pas als wij een hulp voor u hebben gevonden. Vanaf dat moment start uw abonnement.

Ik wil mijn abonnement opzeggen, hoe doe ik dat?

U sluit het abonnement altijd voor minimaal een jaar af. Na dit jaar kunt u uw abonnement per maand opzeggen. Dit doet u in uw persoonlijke account.

Wat als ik een Persoonsgebonden Budget ontvang?

Wanneer u een Persoonsgebonden Budget ontvangt en om die reden op zoek bent naar persoonlijke verzorging verwijzen wij u graag door naar www.pgb-huishoudelijkehulp.nl

Ik ontvang nog geen Persoonsgebonden Budget...

Met een PGB kunt u zogenaamde zorgfuncties kopen en zorgverleners inhuren. Onder deze functies valt ook de huishoudelijke hulp. Wanneer u nog geen persoonsgebonden budget ontvangt, kunt u zich aanmelden bij het zorgloket van de gemeente. Tijdens een gesprek kijkt de gemeente naar de hoeveelheid hulp en ondersteuning waar u recht op heeft. Wanneer u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een persoonsgebonden budget kunt u bij de gemeente een gratis cliëntondersteuner inschakelen. Ook wanneer u niet in aanmerking komt voor een Persoonsgebonden Budget, kunnen wij u van dienst zijn. Bij ons vind u namelijk niet alleen gedreven, maar ook zeer betaalbare hulpverleners.

Wanneer moet ik mijn zorgverlener aanmelden bij de Belastingdienst?

In enkele gevallen dient u uw zorgverlener aan te melden bij de Belastingdienst, in verband met loonaangifte. Deze regel is ingesteld om zwartwerken te voorkomen. Het aanmelden dient uiterlijk een dag van voordat de werkperiode ingaat te gebeuren. Deze regeling geldt echter niet voor alle zorgverleners. U hoeft uw zorgverlener alleen aan te melden als:
- Uw zorgverlener een arbeidsovereenkomst heeft en drie of meer dagen per week voor u werkt
Werkt u hulp minder dan 3 dagen per week bij u? Dan valt u onder de regeling 'vrijgesteld huispersoneel'. Onder deze regeling vallen alle werkzaamheden die in en rondom de woning plaatsvinden. Bijvoorbeeld hulp in de huishouding, tuinonderhoud, kinderoppas en verzorging van huisdieren. Deze regeling houd in dat wanneer tot maximaal 3 dagen per week met dezelfde hulp of oppas wordt samengewerkt, de opdrachtgever geen loonbelasting en premies hoeft af te dragen. De hulp zelf hoeft geen BTW te heffen en er is geen inschrijving bij de KvK nodig, wel moet het inkomen worden opgegeven bij de belastingdienst.

U voert zelf de salarisadministratie uit voor uw zorgverlener. Let er hierbij op dat u uw zorgverlener tijdig aanmeldt bij de belastingdienst. Wilt of kunt u zelf geen administratie uitvoeren, dan kunnen wij u in contact brengen met PGB-administratie kantoren. Neem dan contact met ons op.

Moet ik een contract opstellen voor mijn zorgverlener?

Als zorgbehoevende met PGB bent u verplicht een contract aan te gaan met uw zorgverlener. Hierin worden alle afspraken vastgelegd tussen u en uw zorgverlener. Hierbij gaat het om het uurloon, de werktijden, de looptijd en de werkzaamheden. Natuurlijk kunt u ook andere relevante zaken in het contract opnemen. Een dergelijk contract wordt ook wel een zorgovereenkomst genoemd. Deze overeenkomst heeft u nodig om uw uitgaven te kunnen verantwoorden aan uw zorgkantoor. Een bijkomend voordeel is dat zowel u als uw zorgverlener weten waar u aan toe bent. U dient voor elke zorgverlener een nieuw contract op te stellen. Als klant kan u bij ons een voorbeeld van een zorgovereenkomst downloaden.

Mijn verzorger heeft zich ziek gemeld. Wat nu?

Als de verzorger ziek is moet u officieel gezien de eerste zes weken 70% doorbetalen (art. 7:629 lid 2 BW). Toch merken we dat de meeste mensen afspreken dat de verzorger een andere dag langs komt om de uren in te halen. U kunt dit zelf met de verzorger afspreken en eventueel vastleggen in het contract.


Indien de verzorger langdurig ziek is, kunt u bij ons wel een nieuwe verzorger aanvragen. Dit valt meestal nog onder onze garantie.

Wat voor garantie krijg ik?

U ontvangt van ons altijd garantie. Wanneer u geen klik hebt met de hulp, of u bent niet tevreden over de werkzaamheden, dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij gaan dan gratis voor u op zoek naar een nieuwe hulp. Bevalt deze ook niet? Dan kunt u dat wederom aangeven, wij zoeken dan graag voor u verder.

In ons abonnement is vergoeding voor schade, ongevallen of diefstal opgenomen. U kunt een schadeclaim indienen via deze vergoeding.

Kan ik gebruik maken van ikzoekpersoonlijkeverzorging.nl als bedrijf?

Helaas is het niet mogelijk een hulp voor uw bedrijf aan te vragen via ikzoekpersoonlijkeverzoring.nl.
U kunt op een andere website terecht als u op zoek bent naar een schoonmaakster voor uw bedrijf. Dit omdat de wetgeving die geldig is voor een hulp in huis anders is dan voor in bedrijven.

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht.

Heeft u een klacht? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers zullen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Mocht u er onverhoopt met een medewerker niet uitkomen, vul dan ons klachtenformulier in. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie. 

Ik ontvang geen mail van jullie, hoe kan dat?

Om uw aanvraag te bevestigen sturen wij u altijd een e-mail. U ontvangt ook e-mails van ons als wij een hulp voor u hebben gevonden. In deze mail vindt u de gegevens van de hulp zodat u contact op kan nemen. Het kan voorkomen dat meerdere e-mails van ons in uw 'spambox' of map met ongewenste mail terecht komen. Kijk dus ook af en toe in deze mappen. Mocht u dan alsnog geen e-mail van ons ontvangen dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

U wilt de garantie dat u gekoppeld wordt aan een hulp met ervaring?

Dan verwijzen wij u graag door naar de website www.tophulp.nl. Op deze website staan uitsluitend hulpen ingeschreven die hebben bewezen een tophulp te zijn.

Ik ben zwanger en zoek een hulp die mij voor een paar weken kan helpen in de huishouding, kan dat via jullie?

Wanneer u hulp wenst voor tijdens uw zwangerschap of na uw kraamtijd verwijzen wij u door naar de website Huishoudhulprondombevalling.nl.

Schrijf u hier in voor een Persoonlijke verzorger